کارشکنی های آمریکا در بازار نفت تمامی ندارد؛

گروه انرژی - قیمت نفت روز چهارشنبه تحت‌تاثیر رشد ارزش دلار و انتظار بازار برای افزایش تولید آمریکا کاهش یافت‌.
معامله‌گران می‌گویند کاهش قیمت‌ها به دلیل بهبود ارزش دلار بوده که تقاضا برای نفت را محدود کرده است زیرا واردات نفت را برای کشورهایی که از ارزهای دیگر استفاده می‌کنند گران‌تر می‌کند‌.
شاخص دلار در برابر سبدی از شش ارز رقیب روز چهارشنبه برای دومین روز رشد کرد و از پایین‌ترین رکورد سه سال اخیر که هفته گذشته به آن نزول کرده بود، فاصله گرفت‌.
عامل دیگری که قیمت‌های نفت را با فشارهای کاهشی مواجه ساخت، رشد تولید نفت آمریکا بود که اکنون با تولید بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز دومین تولیدکننده بزرگ جهان بوده و پس از روسیه و بالاتر از عربستان سعودی قرار دارد‌.


براساس گزارش رویترز، آمار تولید هفتگی آمریکا قرار است که در روز پنجشنبه از سوی اداره اطلاعات انرژی این کشور منتشر شود که به دلیل تعطیلات روز دوشنبه، با یک روز تاخیر صورت می‌گیرد‌.
این آمار همچنین شامل آمار ذخایر نفت آمریکاست که انتظار می‌رود نشان دهد ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به ۱۶ فوریه 3/1 میلیون بشکه افزایش یافته است‌ اما تحلیلگران در نظرسنجی رویترز پیش‌بینی کردند آمار نشان می‌دهد ذخایر محصولات پالایش شده شامل بنزین کاهش پیدا کرده است‌.
با وجود رشد تولید نفت آمریکا، بازارهای نفت تحت تاثیر رشد مطلوب تقاضا و محدودیت‌های عرضه از سوی تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک که از سال گذشته آغاز شده است، به خوبی حمایت شده‌اند‌.
بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدییت آمریکا با ۷۲ سنت یا 2/1 درصد کاهش نسبت به قیمت نهایی روز سه‌شنبه به 07/61 دلار در هر بشکه رسید‌.
بهای معاملات آتی برنت با ۶۰ سنت یا 9/0 درصد کاهش نسبت به سه‌شنبه‌، 65/64 دلار در هر بشکه بود‌.
به گفته وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز، بررسی الگوهای فنی نشان می‌دهد قیمت نفت برنت ممکن است به محدوده 92/63 تا 41/64 دلار سقوط کند‌.
این در حالی است که در آخرین نشست مشترک اوپک و غیراوپک که در راس آن روسیه است اعلام شد، مازاد عرضه نفت در بازارها با سرعتی بیش از پیش‌بینی‌های قبلی در حال از بین رفتن است و بازار نفت در سه ماه سوم یا چهارم 2018 به تعادل می‌رسد‌.
چند منبع خبری شرکت‌کننده در کنفرانس هفته نفت که سه‌شنبه در لندن برگزار شد به شرط محفوظ ماندن نام‌شان به پایگاه خبری بلومبرگ آمریکا اعلام کردند: پس از حدود چهار سال مازاد عرضه نفت در بازارها که کاهش شدید قیمت نفت را به دنبال داشت، سرانجام امسال میان عرضه و تقاضای نفت تعادل برقرار خواهد شد‌. بلومبرگ نوشت اکنون علائم کاهش عرضه نفت در بازارها کاملا مشهود است، قیمت نفت برنت دریای شمال به بیش از 70 دلار در هر بشکه رسیده و افت موجودی انبارهای نفت در کشورهای توسعه‌یافته به بیشترین میزان در شش سال گذشته رسیده است‌.
این پایگاه خبری اضافه کرد، با وجود آنکه سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) موفق به بازگرداندن تعادل به بازار نفت شد اما عربستان همچنان مایل به ادامه همکاری برای کاهش تولید است‌.
«سهیل المزروعی» وزیر انرژی امارات متحده عربی در کنفرانس هفته نفت در لندن گفت: ما در سال 2017 شاهد اتفاق درخور توجهی بودیم، بازار آشفته نفت رو به سامان رفت و قیمت‌های نفت به سطوح مناسب‌تری صعود کردند‌.
وی افزود: در ماه‌های آینده سال 2018 بار دیگر تعادل در بازارهای نفت برمی‌گردد و عرضه با تقاضا برابر می‌شود‌.
به گفته «محمد بارکیندو» دبیرکل اوپک، این سازمان و روسیه در کاهش سطح تولید نفت حتی در حال عبور از هدف قبلی 8/1 میلیون بشکه در روز که کاهش قابل توجهی در عرضه نفت است، هستند‌.
برخی تخمین‌ها نیز نشان می‌دهند که موجودی انبارهای نفت نیز به میانگین‌های قبلی برگشته است اما اوپک علامتی دال بر افزایش سطح تولید نشان نمی‌دهد زیرا عربستان خواهان افزایش بیشتر قیمت‌های نفت است‌.
بارکیندو پیش از این نیز تاکید کرده بود که روسیه قول داده است از توافق با اوپک برای محدود کردن تولید نفت خارج نمی‌شود، حتی اگر سطح قیمت‌ها افزایش یابد‌.
اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه ) 1395 خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت‌ها کمک کند‌.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد‌. ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند‌. 14 کشور الجزایر، آنگولا، اکوادور، گینه استوایی، گابن، ایران، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا عضو اوپک هستند‌.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395، تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد‌.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند‌. توافق کاهش تولید تا پایان سال 2018 تمدید شده است و همه کشورهای عضو موظف به تبعیت از آن هستند‌.